Пенсионерският клуб в Милковица чества 10-годишнина

Ръководството и членовете на ПК „Втора младост” бяха подготвили чудесна празнична програма

Пенсионерски клуб „Втора младост” с. Милковица чества десета годишнина. Гости на възрастните хора в празничния ден бяха заместник-кметът на община Гулянци Владимир Дюлгеров, кметът на Милковица Иван Александров, председателят на общинската организация на пенсионерите Теменужка Димитрова, приятели от пенсионерските клубове в Троян, Долни Вит, Сомовит, Дъбован, Шияково и Гулянци.

Ръководството и членовете на ПК „Втора младост” бяха подготвили чудесна празнична програма с много хумор и музика, в която с изпълнения се включиха и гостуващите пенсионерски клубове. Освен незабравими емоции домакините дариха всичките си гости с подарък за спомен от събитието. Юбилярите получиха подаръци от кмета на общината Лъчезар Яков, кметството и читалището, много поздравителни адреси, цветя и сувенири.

Пенсионерски клуб „Втора младост” с. Милковица съществува от 2008 г. и е един от най-активните в община Гулянци. Председател е Хубавена Михайлова. Празничният и делничният календар на пенсионерския клуб са изпъстрени с безброй културни и обществени мероприятия: трудови дни; чествания на национални, местни и лични празници; културни срещи; екскурзии, съвместни инициативи с кметство, училище, читалище и детска градина. Пенсионерският клуб е създател и съорганизатор, заедно с кметството на традицията “Вечер на националната носия”, която се провежда всяка година през март и събира млади и стари в един празник на българщината. Хората от клуба поддържат най-богатата етнографска сбирка в района.

Певческият състав при ПК “Втора младост” е редовен участник във фолклорни събори и фестивали в община Гулянци, региона и цялата страна. Самодейците са носители на десетки отличия от Беклемето – Троян, Черни Вит, с. Реселец, Дряново и др.