Проверките на автобуси и камиони продължават - pleven.utre.bg

Проверките на автобуси и камиони продължават

17 октомври 2018, 09:23 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Проверки се извършват и за транспортиране на нелегални мигранти

До 21 октомври на територията на всички държави-членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL) продължават засилените проверки над товарните автомобили и автобусите.

Подобни операции са заложени в графика на TISPOL, за да се обърне внимание на водачите, че при възникване на тежко ПТП с участието на товарни автомобили, последиците и броят на загиналите и ранените са значително по-голeми в сравнение с другите тежки инциденти на пътя.

Основните причини за възникналите инциденти с участието на товарни автомобили и автобуси са неспазване времето за почивка от водачите, превишаването на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари както и претоварването на автомобилите.

Проверките се правят по метода “широкообхватен контрол” и ще се следи и за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите, както и за платена винетна такса. Те се осъществяват съвместно със служители на Криминална полиция и на Изпълнителната агенция “Автомобилна администрация”.

Проверки се извършват и за транспортиране на нелегални мигранти; притежание и пренос на наркотични и упойващи вещества; транспортиране и притежание на незаконни огнестрелни оръжия и крадени стоки; превоз на стоки различни от упоменатите в документите за товара, обявени за издирване лица и други криминални престъпления.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета