Днес откриват официално Центъра за деца с аутизъм в Плевен - pleven.utre.bg

Днес откриват официално Центъра за деца с аутизъм в Плевен

19 октомври 2018, 06:51 | plevenutre.bg

На официалното откриване ще присъства заместник - министътърът на образованието Деница Сачева

Официалното откриване на Центъра за деца с аутизъм за Северна България в гр. Плевен ще се състои днес от 10.00 часа, информират от Сдружение „Аутизъм Днес” и Фондация „Стъпка за невидимите деца на България“.

Центърът се намира на адрес: гр. Плевен, кв. Сторгозия, Бившият дом за деца, лишени от родителски грижи „Детелина“в ж.к. „Строгозия“ No 93 (до блок 27).

На официалното откриване ще присъстват заместник - министътъра на образованието Деница Сачева, кмета на гр. Плевен Георг Спартански, дарители, подпомогнали ремонта на сградата и много други приятели на каузата ни.

Сдружение „Аутизъм Днес” и Фондация „Стъпка за невидимите деца на България“ са създадени от специалисти в областта на приложния поведенчески анализ, публични фигури и родители на деца с разстройство от аутистичния спектър. Дейностите на организациите ни включват създаване на професионално общество от висококвалифицирани специалисти, които да работят терапевтично, спазвайки световните стандарти по световно- наложени терапевтични методи за работа с деца с разстройство от аутистичния спектър, информационни кампании и с изграждането на центрове за работа с деца с разстройство от аутистичния спектър, за да повишим качеството на живот на децата с разстройство от аутистичния спектър в България и техните семейства. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета