В събота Плевен се включва в Поход за свобода срещу трафика на хора - pleven.utre.bg

В събота Плевен се включва в Поход за свобода срещу трафика на хора

19 октомври 2018, 17:01 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Община Плевен

Нашият град за първи път ще се включи в голямата световна кампания

Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ) – Плевен, ще отбележи 18 октомври - Европейския ден за борба с трафика на хора. Нашият град за първи път ще се включи в голямата световна кампания Поход за свобода, който тази година ще се проведе на 20 октомври - най-близката до датата събота.

Походът за свобода се организира от фондация „Кампания А21” и вече 5 години поред се провежда в над 50държави по цял свят, като в България домакини ще бъдат близо 20 града. Идеята е група хора, облечени в черни тениски, да извървят мълчаливо определено разстояние - за Плевен маршрутът е от Театъра до Мавзолея, началото е в 11:00 часа на 20 октомври. На няколко пункта по маршрута млади доброволци ще раздават брошури по темата. Комуникационният фокус на кампанията е върху основаната от фондация „Кампания А21” национална телефонна линия за борба с трафика на хора 0800 20 100. Това е денонощна, безплатна и анонимна линия, целта на която е да служи като национален инструмент за достигане до уязвими групи, както и за спасяване на хора, които се намират в ситуация на трафик.

Партньори на Местната комисия за борба с трафика на хора в Похода за свобода са Младежкият червен кръст и Община Плевен. Ще участват доброволци от Младежкия общински парламент, ПГ по туризъм „Алеко Константинов” – Плевен, и други училища.

Очакванията на организаторите са чрез събитието да привлекат вниманието на много хора към проблема, да спечелят доброволци и съмишленици и то да даде начало за развитие на силна кампания по превенция, особено сред младите плевенчани.

Още за събитието можете да научите от неговата страница във Фейсбук, на адрес: https://www.facebook.com/events/1126400200849519/

13 от всеки 100 000 българки днес попадат в някаква схема на робство, затова главната задача на МКБТХ в страната, най-младата от които и десета поред е плевенската, е повече хора в България да чуят за това и да получат знания за превенция и предотвратяване на проблема.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета