Мартин Митев: Малко плевенчани се връщат и инвестират опита и енергията си в родното си място

Мисия

19-10-2018, 15:03

Снимка:

ОбС-Плевен

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Първият в Северна България Център за деца с аутизъм отвори врати в Плевен

От името на Общинския съвет, той връчи символичен подарък на стопаните на Центъра за деца с аутизъм

Сдружение "Аутизъм Днес" и Фондация "Стъпка за невидимите деца на България" откриха официално днес в Плевен Център за деца с аутизъм. Центърът е първият извън столицата и единствен за Северна България, обяви при откриването Владислава Цолова, председател на Сдружението и Фондацията. Събитието уважиха много приятели и съмишленици на каузата, един от които бе и председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев. Гости на откриването бяха и зам.- министърът на образованието Деница Сачева, зам. - председателят на Държавната агенция за закрила на детето Валери Йорданов, кметът на Община Плевен Георг Спартански, началникът на РУО - Плевен Албена Тотева, дарители,  приятели на фондацията и сдружението. В Плевен пристигна и Дийна Сингър -  сертифициран поведенчески аналитик и супервайзор на центровете“Аутизъм Днес“.

Със свое решение от декември 2017 г., Общинският съвет на Плевен учреди безвъзмездно право на ползване на Фондация “Стъпка за невидимите деца на България” върху сградите на бившия Дом за деца лишени от родителски грижи „Детелина“. Решението получи тогава безрезервната подкрепа на местния парламент.

"Радвам се, че днес сме тук, за да обявим и официалното откриване на Центъра. Сдружение „Аутизъм Днес” и Фондация „Стъпка за невидимите деца на България“ успяха да извървят упорито своя път и да доведат до успешен финал реализацията на едно благородно начинание в Плевен! Инициативата именно тук да бъде изграден Центърът за Северна България дава шанс за по-високо качество на живот на децата с аутизъм и техните семейства извън София“, обърна се към присъстващите председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев. Той благодари специално на Владислава Цолова и Ивайло Иванов, които са плевенчани, отдавна излезли от родния си град, но избрали Плевен за своето начинание. "Малко плевенчани се връщат и инвестират опита и енергията си в родното си място", подчерта Мартин Митев и пожела успех на Сдружение „Аутизъм Днес” и Фондация „Стъпка за невидимите деца на България“. Той декларира също, че каузата им винаги може да разчита на подкрепа и разбиране в лицето на местната власт.

От името на Общинския съвет, Мартин Митев връчи и символичен подарък на стопаните на Центъра - икона на Божията майка, която да ги закриля и напътства в делата им.