"Доброволци за Кайлъка" организират последна акция за тази година

Ентусиастите искат да превърнат разкритата"Площадка на целувките" в Камерна сцена на открито

"Доброволци за Кайлъка" организират последна акция за тази година. Тя ще се проведе днес, а сборният пункт е пред хотел "Кайлъка" в 12,00 часа. Ентусиастите ще разчистят началото на алеята, водеща към язовирите и зоната около красивото сводесто мостче.

Своеобразно обобщение на дейностите през тази година направи вдъхновителят на акциите Димчо Бондоков.

"Последна акция за годината в Кайлъка. Годината, в която група плевенски ентусиасти направихме своя доброволчески "прощъпалник". И от непознати помежду си хора се превърнахме в приятели - "Доброволци за Кайлъка". Годината, в която през школата на доброволческите акции преминаха близо 100 души /от 5 до 65 години/. За да дари всеки от нас време и усилия за нашия Плевен и неговия прекрасен пакр, занемарен за жалост дълги години. И да изживее удоволствието и удовлетворението от свършената съвместна работа", пише Димчо Бондоков във Фейсбук.

"Елате, за да изпратим по подобаващ начин заедно нашето доброволческо "детство". И да помечтаем за бъдещето с нови идеи и сериозни намерения - възстановяване през 2019г. на забравени кътчета в "Кайлъка". Първото, от които ще бъде превръщането на разкритата през тази година "Площадка на целувките" в Камерна сцена на открито за изява на различни творчески таланти. За да стане и тя любимо място за плевенчани, както Шахматната площадка, където всеки ден играят малки и големи. Чакаме ви!", написа още Бондоков и отправи призив към плевенчани да се включат в съботната акция.