Пешеходец пострада при верижна катастрофа на кръстовище

Инцидентът е станал в Червен бряг

На 20 октомври около 20.10 часа в град Червен бряг на улица "Търговска" лек автомобил  "Фолксваген Лупо", управляван от 56-годишен от село Соколаре, област Враца, не спира на знак "Стоп" и навлиза в кръстовището. Блъска правилно движещия се по улица "Търговска" лек автомобил "Дачия Логан" с водач 30-годишен местен жител. В следствие на удара "Дачия"-та се отклонява от лентата, в която се движи и блъска паркиран от ляво на платното лек автомобил "Фолксваген Голф". Отмества го напред, при което блъснатият автомобил удря пешеходец – 68-годишен от Червен бряг.

С фрактура на странична кост под колянната става на ляв крак пострадалия е транспортиран във ФСМП-Червен бряг. Извършен е оглед на местопроизшествието от полицейски служители. Водачите и пешеходецът са изпробвани за алкохол, като пробите са отрицателни. Щетите по леките автомобили са в процес на установяване.

Уведомена е прокуратурата в Червен бряг. Образувано е досъдебно производство по чл.343, ал.1, б."б" от НК. Работата продължава разследващ полицай.