Страх скова Славяново след побоя над възрастния мъж, кметът се скри от телевизиите

Представител на охранителната фирма в градчето заяви, че подобни набези се случват често

Страх скова Славяново след инцидента, при който възрастен мъж бе брутално пребит и ограбен. Съседи на пострадалия отказаха да застанат пред камерите на Би Ти Ви и Нова тв, което според близките му е ясен знак за притеснението, в което живеят местните.

Кметът на Славяново пък отказал на Би Ти Ви да коментира случая. Стана ясно, че той е бил поканен лично да се включи в сутрешния репортаж, но отказал с мотива, че трябва да си бъде в кабинета и заради това не може да отиде на място.

"Ние охраняваме цялото землище на Славяново, както и част от къщите. Тази къща не се охранява при нас и съответно се е случил този инцидент. Човекът ни потърси още вчера и ще започнем да охраняваме и тази къща", обясни пред Нова тв Владимир Попов, представител на охранителната фирма в Славяново. "Общо-взето има чести набези в домове, които не се охраняват и в които живеят самотни възрастни хора. Не само в Славяново. Когато хванем крадеца на терен, първата ни работа е да уведомим полицията. Предаваме ги с протокол“, допълни Владимир Попов.