Поредица от инициативи в Плевенско по повод Националната седмица на четенето - pleven.utre.bg

Поредица от инициативи в Плевенско по повод Националната седмица на четенето

22 октомври 2018, 11:31 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    pixabay

Кампанията се организира от Министерството на образованието

От днес – 22 октомври 2018 г. до 26 октомври 2018 г. в образователните институции  в цялата страна стартират дейностите в рамките на Националната седмица на четенето. Тя се организира от Министерството на образованието и науката с активното участие на децата и учениците, на техните учители, на семействата на децата и местните общности, на читалищата, библиотеките, историческите и културни институции,  пенсионерски клубове, на писатели и поети, на общественици и представители на кметства, общини, сдружения и доброволци. Всички участници са обединени от идеята да се възпитава у децата и учениците отношение към четенето като ценност и култура на поведение, да се повишава грамотността и образоваността на поколенията, като се започне от най-ранна детска възраст.

В детските градини и училищата от Плевенска област през Националната седмица на четенето са заявени поредица от инициативи – четене на приказки  за малки и големи, състезания по четене и писане, драматизации и театрализирани игри, приказни карнавали, изложби на детски рисунки по сюжети от литературни произведения, срещи с местни писатели и поети, посещения в библиотеки и читалища, обогатяване на училищните библиотеки с нови книги, инициативи за подаряване на книги, маратон на четенето и много други четивни занимания.

"На всички участници пожелавам успехи в дейностите в Националната седмица на четенето, 2018. Нека всички заедно се потопим в света на книгите, да прочетем заедно едно любимо стихотворение, една любима приказка, един любим разказ, да подарим една книга на дете и заедно да споделим преживяното", сподели Албена Тотева, началник на Регионално управление на образованието – Плевен.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета