Изправят пред съда мъж, държал наркотици и цигари без бандерол в Плевен - pleven.utre.bg

Изправят пред съда мъж, държал наркотици и цигари без бандерол в Плевен

22 октомври 2018, 14:27 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    ПРБ

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за държане на наркотици и акцизни стоки без бандерол.

Обвинението срещу С. Л. е за това, че на неустановен ден придобил и до 21.08.2018 г. в жилище в гр. Плевен, държал без надлежно разрешително високорисково наркотично вещество – коноп/канабис, марихуана/ с общо тегло 33,947 гр. на стойност 203,68 лв. – престъпление по чл. 354а от НК

На неустановен ден придобил и до 21.08.2018 г. в гр. Плевен, в жилище, държал акцизни стоки без бандерол, когато такъв се изисква по Закон за акцизите и данъчните складове и Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия - 49 бр. кутии цигари марки „Capital“ и „Wall Street“ на обща стойност 367,50 лв., като стойността на невнесения акциз в полза на Републиканския бюджет е в размер на 198,70 лв. и случаят е немаловажен – престъпление по чл. 234 от НК.

Наркотичните вещества и цигарите без валиден български бандерол са открити при извършена проверка от полицейски служители, след получена оперативна информация.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета