Избраха студентка от Медицински университет - Плевен за най-красива тенисистка

Стопанска академия за пореден път бе домакин на Националния университетски шампионат по тенис на маса,

Стопанска академия за пореден път бе домакин на Националния университетски шампионат по тенис на маса, организиран от Университетски спортен клуб „Д. А. Ценов”. В първенството участваха студенти от 12 висши училища – Университет за национално и световно стопанство – София, Технически университет – София, Софийски университет „Св. Климент Охридски”, Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”, Университет по строителство, архитектура и геодезия – София, Национална спортна академия „Васил Левски” – София, Русенски университет „Ангел Кънчев”, Химикотехнологичен и металургичен университет – София, Аграрен университет – Пловдив, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”, Медицински университет – Плевен и домакините от УСК „Д. А. Ценов” – Свищов. 

Националния университетски шампионат по тенис на маса е едно от най-мащабните спортни събития сред студентските първенства в България и се провежда в два етапа – есенен и пролетен. В първия етап, който се състоя в Свищов, участваха над 60 състезатели, разпределени в 10 отбора при мъжете и 8 при жените. За провеждане на есенния дял, в който се изиграха половината от срещите, съдейства СКТМ (спортен клуб по тенис на маса) „Нове”, като предостави безвъзмездно общинската зала по тенис на маса. Крайното отборно и индивидуално класиране ще бъдат решени след втория етап, който ще се проведе през м. май във Варна, в рамките на традиционната годишна Универсиада.

За участниците в есенния дял, домакините от Стопанска академия бяха подготвили и изненади, като отличиха с награди състезатели и преподаватели. В проведения, по идея на организаторите, конкурс Мис и Мистър тенис на маса, за най-красива тенисистка бе избрана Даниела Стойчева от Медицински университет – Плевен, а титлата Мистър тенис на маса получи състезателят на НСА, Николай Петров.

Наградите на високо оценените спортисти, връчи лично зам.-ректора на Академията – доц. Нинов. Двама преподаватели – от ХТМУ и УАСГ, бяха наградени от организаторите за дебютно участие в Националния университетски шампионат, а доц. Очева бе отличена като доайен в тениса на маса.