Росен Плевнелиев с лекционен тур за професиите на бъдещето, идва и в Плевен

С начална дата 29-и октомври Американският университет в България провежда национален лекционен тур

С начална дата 29-и октомври Американският университет в България (АУБ) провежда национален лекционен тур във Варна, Бургас, Пловдив, Стара Загора, Русе, Велико Търново, Плевен, Видин и София на тема "Професиите на бъдещето". Основен лектор на събитията е президентът Росен Плевнелиев (мандат 2012-2017 г.), който е посланик на АУБ. Стъпвайки на личния си и професионален път, той ще представи ключовите фактори за изграждането на успешна кариера, ще очертае търсените качества и умения, както и типа модерно образование, което може да ги развива. 

"В свят, който прави огромни крачки в сферата на технологиите като например развитието на изкуствения интелект, а в същото време е изправен пред глобални проблеми, засягащи околната среда и трансформацията на обществата по света, университетите са призвани да отговорят на нарастващата потребност от нови лидери - с ново мислене и кръг от умения, които са глобално релевантни. Американският университет в България е място, където тази тенденция е превърната в приоритет", отбеляза Росен Плевнелиев. 

Националната обиколка е традиционна за университета, а събитията преминават при жив интерес от страна на бъдещи кандидат-студенти, техните родители и учители в контекста на нарастващата значимост на кариерния избор. Сходни събития се провеждат и в други страни на региона - Албания, Сърбия и Македония.