С редица инициативи в ОУ "Д-р Петър Берон" – Плевен отбелязаха Седмицата на четенето

Много от инициативите минаха под мотото "Мъдростта на книгите изпълва дните ни!"

"Мъдростта на книгите изпълва дните ни!" Под това мото преминаха много от инициативите в ОУ "Д-р Петър Берон" – Плевен през Седмицата на четенето. Най-запалени бяха големите ученици, които с ентусиазъм гостуваха на по-малките си приятели от подготвителна група и първи клас, за да им почетат от любимите си книги. Първокласниците рисуваха герои от приказки, драматизираха. Като желани гости посрещнаха учениците от втори „а“ клас в библиотеката на читалище "Ракитин".

"Книгите са нашите най -добри приятели! Четем и на по -малките! Предаваме любов! Грижим се за книжките! Нашите книгоразделители са чудесни! Да направим своя библиотека! "Моята книжка е и твоя!" Нашият клас обича да чете!“ – тези думи редяха учениците от втори „в“ клас.

Вълнуваща беше срещата на третокласниците с писателката Цвета Белчева за книгата "Тялото говори". Четвъртокласниците правиха постери, четоха приказки от любими книги и много се забавляваха.

Вниманието на всички ученици в училището привлече инициативата "Подари книга, вземи книга" на училищната библиотека. Малки и големи с трепет разлистваха страниците както на новите енциклопедии, така и на по-старите книжки. Знанието, скрито между кориците им е ценно и неподвластно на времето!

"Убедени сме, че любовта към книгата и четенето не е за една седмица и тя се възпитава в семейството и училището през много години. И остава за цял живот!", споделят от училището.