Областният управител Мирослав Петров бе гост на тържествата за празника на Пордим

Прерязаха лентата на новооткрития развлекателен комплекс в града "Парка със самолета"

Областният управител Мирослав Петров, народният представител Владислав Николов и кметът на Община Пордим прерязаха лентата на новооткрития развлекателен комплекс в града „Парка със самолета”. Събитието бе част от поредицата мероприятия, с които бе отбелязана 41-та годишнина от обявяването на Пордим за град.

Паркът предлага различни възможности за приятно прекарване на свободното време – от забавления за най-малките на детските площадки, до площадка за стрийт фитнес, тенис на маса, тенис на корт и мини футбол, както и кът за игра на карти и шах за по-големите. Кметът Детелин Василев благодари на общинската администрация за подкрепата при реализирането на тази задача и пожела на пордимчани със здраве, настроение, но и с грижа за идните поколения да се възползват от възможностите за забавления, които предлага комплекса.

"За мен е удоволствие да ви изкажа искрените си благопожелания по повод празника на Пордим. Приветствам общите усилия, които заедно полагате, в името на по-доброто бъдеще на града и общината. Благоденствието на гражданите е най-верният показател за добре свършена работа, затова съм уверен, че именно то стои в основата на всяко начинание на местната власт. Запазете импулсът за успешно европейско развитие, който ви води до момента, и надграждайте смело мечтите си! Бъдете здрави и носете Пордим в сърцата си! Честит празник!”, каза областният управител Мирослав Петров, който се обърна към жителите на Пордим от сцената на местното читалище „Иван Радоев”.

В празничното си слово кметът Детелин Василев изказа благодарност към предците за стореното до момента и подчерта дългът на всички съвременници и следващите поколения за бъдещия просперитет на града.

"Моите мечти са като вашите – Пордим да става все по-добро място за живеене!Нека си пожелаем здраве и благоденствие. Нека Свети Димитър ни донесе увереност и кураж! Съдбата на Пордим е наша съдба!”, каза кметът на община Пордим Детелин Василев.

Своите благопожелания за празника изказаха и народните представители от 15 МИР Владислав Николов и Калин Поповски.

Подарък за всички жители и гости на Пордим бе концертът на възпитаниците на училището по хореография „Св.Св. Кирил и Методий” – Пордим и популярния изпълнител на български фолклор Илия Луков.