Плевенските огнеборци участваха в ликвидирането на нови 67 произшествия

Тежки дни за пожарникарите в Плевен и региона

За периода от 26 октомври до 29 октомври служители от РДПБЗН участваха в ликвидирането на 67 произшествия. Екипи с пожарна техника гасиха пожари в сухи треви в землищата на селата Петърница, Горни Дъбник, Чомаковци, Ореховица, Ясен, Брест, Дъбован, Загражден, Еница, Крета, Славовица, Лепица, Писарово, Милковица, Дисевица, Бресте, Глава, Гостиля, Българене, Новачене, Тученица, Ставерци, Бреница, Ленково, Шияково, Чомаковци, Сухаче, и градовете Плевен, Койнаре, Летница, Долни Дъбник, Тръстеник, Червен бряг, Белене, Кнежа, Гулянци, на път между град Искър и град Кнежа, както и на пътя от град Искър за село Писарово. Потушиха два пожара в отпадъци в Плевен в жк. Сторгозия и на улица "Неофит Бозвели“, както и в Долни Дъбник. Оказаха технически помощи - отстраняване на паднало дърво в град Плевен на улица"Кайзерслаутерн" и при ПТП в село Долни Вит.

На 27 октомври в 13:51 часа при умишлено изгаряне на суха тревна растителност в землището на село Победа са унищожени 100 линейни метра оградна мрежа на частен имот. Пожарът е погасен от екип на У ПБЗН - Долна Митрополия.

На 28 октомври  в 20:09 часа в Оперативен център при РДПБЗН - Плевен е съобщено за пожар в лятна кухня и спомагателни постройки в село Лазарово.  Причина за произшествието е небрежност при боравене с открит огън. Пожарът е тръгнал от суха трева в двора на къщата, който е необитаема. Унищожена е покривна конструкция- 70 кв.м.  Пожарът е потушен от трима служители на РС ПБЗН – Кнежа с един автомобил.

На 26 октомврв 20:48 часа при   РДПБЗН - Плевен е съобщено за пожар в къща в село Ставерци. В пламъците са унищожени покривна конструкция 40 кв.м., бяла и компютърна техника, домашно имущество, моторен трион и дървени маси, врати и прозорци. Причина за инцидента е късо съединение. Пожарът е потушен от четирима служители на РС ПБЗН – Кнежа с един автомобил.

На 26 октомври в 18:47 часа при РДПБЗН - Плевен е получен сигнал за пожар с преки материални загуби в стопанска постройка в частен имот в село Радомирци. Установено е, че причина за произшествието е небрежност при боравене с открит огън. Вследствие на пожара са унищожени покривна конструкция 300 кв.м.; фуражомелка, 200 броя бали фураж, 3 тона фураж и един тон зърно. Пожарът е потушен от четирима служители на РС ПБЗН – Червен бряг с един автомобил.