Неправилно изпреварване доведе до катастрофа, 66-годишна е в болница

Настанена е за лечение в УМБАЛ - Плевен, без опасност за живота

На 29 октомври в 16.10 часа в РУ - Кнежа е получен сигнал за настъпило ПТП на кръстовището, образувано от пресичането на път ІІ-13 от град Плевен за град Кнежа в участъка село Долни Луковит – село Глава. Местопроизшествието е посетено от полицейски екип. При огледа е установено, че лек автомобил "Хонда ЦРВ", управляван от 66-годишна от Разград, при извършване на неправилна маневра "изпреварване", навлиза в зоната на кръстовището. Там удря предприелия правилна маневра "завой на ляво", движещ се пред нея товарен автомобил "Ивеко курсор" /влекач/ с прикачено полуремарке - самосвално "Кране фрьоф дждса 3", управляван от 62-годишен от село Крушовене.

Жената е транспортирана в ЦСМП - Плевен, където е установено, че има причинена средна телесна повреда, изразяваща се в двустранна фрактура на лява ръка и фрактура на шиен прешлен. Настанена е за лечение в УМБАЛ - Плевен, без опасност за живота.

Взета и е кръв за лабораторно изследване за наличие на алкохол и упойващи вещества. Другият водач е изпробван за употреба на алкохол с "алкотест дрегер 7410+", който отчел отрицателен резултат. Уведомена е прокуратурата в Кнежа. Образувано е досъдебно производство.