Плевенчанин ще представи България на Световен младежки конклав в Катманду, Непал

Високото признание от световната младежка общност не е първо и е своеобразен успех и за Плевен

Общинският съветник Йордан Христов от ОбС - Долни Дъбник е единственият българин, който бе селектиран за участие в тазгодишното издание на Световния младежки конклав 2018г. Високото признание от световната младежка общност не е първо и е своеобразен успех и за Плевен.

Международната младежка конклава 2018 очаква с нетърпение да представи обща платформа на всички млади лидери, новатори, миротворци, младежки активисти и пионери на гражданското общество от цял свят, за да ги насърчават самите те в разбирането на глобалните проблеми и политики, споделят своите гледни точки и знания нашите глобални проблеми. Ще се проведе тематична сесия специално по въпросите на изменението на климата, доброто управление, социалното предприемачеството и икономическия растеж с оратори и наставници, специализирани в тези сектори. 

Крайната цел на IYC 2018 е да повиши осведомеността на младите по текущите глобални проблеми, да даде разбиране и да помогне за намирането на решения на глобални проблеми. IYC има за цел да развие взаимоотношенията между хората, като подобри възможността за постигане на целите за устойчиво развитие от гледна точка на младежта и насърчаване на принципа на съвместно действие за застъпничество за постигане на общ мир чрез споделяне отговорност.