Проектът "Съветникът" на Йордан Грижов получи подкрепа от Катедра "Политически науки" на ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий"

Авторите на трите най-добри творби с шанс да бъдат приети в специалността "Политология" - без приемен изпит

Както вече писахме, на 1 ноември в Плевен официално стартира проектът "Съветникът". Това е не само проект, но и шанс за много млади плевенчани, защото един от тях ще има възможността да стане Общински съветник в рамките на месец!

Идеята за инициативата е на най-младия общински съветник в града ни - Йордан Грижов, а тя бе оценена изключително високо и от Катедра "Политически науки" на ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий".

"Преподавателите заявиха пълна подкрепа за проекта, като със съвместни усилия ще определим трите най-добри творби. С огромна радост Ви съобщавам, че "първите трима" ще имат възможността да бъдат приети, при тяхно желание, в специалността "Политология" без приемен изпит", съобщи Йордан Грижов на официалната си страница във Фейсбук.

Напомняме, че изискванията към кандидатите, желаещи да се включат в "Съветникът", са да бъдат 11-ти или 12-ти клас от плевенско училище и да изпратят есе на тема "Плевен в моите очи" на имейл: [email protected]. В есето си те могат да предложат идеи за това, какво е нужно на града, но и как то трябва да случи през призмата на един млад човек.

В имейла е нужно да бъдат посочени три имена, телефон за връзка, както и от кое училище е кандидатът.

Есетата може да се изпращат от 01.11.2018г. до 25.11.2018г. Победителят ще бъде обявен на 28.11.2018г.