Зам.-областният управител д-р Красимир Трифонов поздрави за празника съвременните български будители - pleven.utre.bg

Зам.-областният управител д-р Красимир Трифонов поздрави за празника съвременните български будители

01 ноември 2018, 16:22 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Областна администрация

От името на областния управител Мирослав Петров той се обърна към всички учители и културни дейци

Заместник-областният управител д-р Красимир Трифонов присъства на тържествата по повод отбелязването на Деня на будителите. От името на областния управител Мирослав Петров той се обърна към всички учители и културни дейци:

"Днес всички ние празнуваме будния български дух – непокорен и търсещ, горд и непоклатим, свободолюбив и достолепен. Денят на народните будители – първи ноември – е празник на българската национална идентичност, на духовността, на просветителството, на българското национално самосъзнание.”, се казва в поздравителния адрес от областния управител Мирослав Петров. Заместник-областният управител д-р Красимир Трифонов изрази своята почит и благодарност към съвременните просветители и културни деятели за достойнството и отдадеността, с които продължават делото на онези будители, „които подчиниха своя живот и съдба на отечеството, на образованието и културата. Продължавайте да будите у младите копнежа към нови хоризонти и любовта към исконно българските традиции. Бъдете пазители на българския дух и култура!”, каза д-р Трифонов.

В знак на уважение към светлото дело на будителите цветя и венци бяха поднесени пред паметника на Иван Вазов в Плевен.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета