МОН отличи учители от област Плевен с наградата "Константин Величков"

Осем педагогически специалисти от цялата страна получиха днес наградата

Осем педагогически специалисти от цялата страна получиха днес наградата „Константин Величков” на Министерството на образованието и науката. Призът се присъжда за успехи в работата с ученици с изявени дарби, за постижения за преодоляване на проблемно поведение и за принос в развитието на способностите в областта на науките, технологиите, изкуствата, спорта, глобалното, гражданското и здравното образование и придобиване на умения за лидерство.

Учителите получиха грамоти и книги от заместник-министър Таня Михайлова. По думите й образованието е възможност за промяна и гради мостове между миналото и бъдещето. „Учителите са тези, които повеждат учениците по този път, и които им показват, че всеки ден може да предостави възможност да бъдеш будител. Министерството е мястото, където оценяваме и създаваме условия съвременните будители да се чувстват убедени във важността на труда си“, подчерта тя.

За работа с ученици с изявени дарби тази година бяха наградени  Мариета Цвяткова Жекова, старши учител по музика в СУ „Васил Левски“ в Троян, Иво Славчев Пенев, старши учител по география и икономика в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Кюстендил и Веска Иванова Кръстева, старши учител по български език и литература в СУ „Димчо Дебелянов” в Белене.

За постижения в работата с деца и ученици за преодоляване на проблемно поведение отличия получиха заместник-директорът на ОУ „Алеко Константинов” в Червен бряг Петя Георгиева Иванова, директорът на Професионална гимназия по механизация на селското стопанство „Н. Й. Вапцаров“ в село Средище, община Кайнарджа Камен Димитров Неделчев и Татяна Господинова Колева, училищен психолог в ОУ „Панайот Хитов“ в Сливен.

За своя принос в развитието на способностите учениците грамота получиха Мария Петкова Митрева, старши учител по математика и ръководител на фанфарен оркестър в ЕГ „Христо Ботев“ в Кърджали, и директорът на ОУ „Св. Иван Рилски” в Перник Бойко Свиленов Богутев.