Синоптик: До 20 ноември ще останем в топлата есен - pleven.utre.bg

Синоптик: До 20 ноември ще останем в топлата есен

05 ноември 2018, 10:11 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    pixabay

Времето до средата на ноември ще е спокойно, почти без валежи

Докога ще се радваме на слънце и високи температури през есенните дни и какво време ни очаква през месец ноември - темата в Сутрешния блок на БНТ коментира синоптикът от НИМХ Анастасия Стойчева.

По думите й, тази сутрин вече са отчетени значително по-ниски температури и в няколко райони на страната е било около нула градуса. Нощното изстиване води до по-ниски температури, особено когато няма облачност, обясни Стойчева.

Тя допълни, че времето ще остане без значителна промяна през следващите дни - в равнините ще има ниска облачност и мъгли, а в планините повече слънце. Температурите плавно ще се понижават и до края на седмицата ще са в интервал 13-18 градуса.

Времето до средата на ноември ще е спокойно, почти без валежи. Периодът и през първата половина на месеца се очертава да бъде сух, остава спокойно есенно време, обясни Стойчева.

Тази седмица ще имаме наднормени температури, времето наистина остава топло за месеца. До около 20 ноември ще останем в топлата есен, увери синоптикът.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета