Осъдиха трима за грабеж, унищожаване на чужда собственост и влизане в чуждо жилище - pleven.utre.bg

Осъдиха трима за грабеж, унищожаване на чужда собственост и влизане в чуждо жилище

07 ноември 2018, 15:29 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    ПРБ

По обвинение на Окръжна прокуратура – Плевен

По обвинение на Окръжна прокуратура – Плевен осъдиха трима за извършени грабеж на семейство, унищожаване на чужда собственост и влизане в чуждо жилище.  Асан С. и Самуил С. са осъдени на  по  осем години лишаване от свобода при строг режим, а на Саалим С.  е наложено наказание от  четири години и десет месеца лишаване от свобода при строг режим.

Тримата са признати за виновни за това, че на 20.10.2017г. в с.Бръшляница, обл.Плевен, /А. С и С.С. при условията на опасен рецидив/, в съучастие, отнели чужди движими вещи – златен синджир с тегло 20 грама, на стойност 1260 лева и сума в размер на 810 лева, всичко на обща  стойност 2070 лева, от владението на собствениците А. П. и Р. П., с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила и заплашване – престъпление по чл.199, вр. чл.198, вр. чл.29, вр. чл.20 от НК. Тримата са признати за виновни и по повдигнатите им обвинения, че противозаконно унищожили чужди движими вещи /стъкло на лек автомобил, стъкла от стъклопакет,  2 броя армирано стъкло, на обща стойност 359 лева  собственост/ и влизане в чуждо жилище, като употребили за това сила и заплашване, като деянието е извършено нощем от три лица – престъпления по чл.216, вр. чл.20 от НК и по чл.170 от НК.

Обвиняемите решили да извършат грабеж от семейство, тъй като знаели, че се занимават с изкупуване на билки и имат пари. На 20.10.2017 г., около 02,40 ч. тримата отишли до дома им, счупили с дървени колове, които носели, стъклата на входната врата и на единия прозорец. Влезли в къщата, в която се намирало семейството и децата им, отправили им заплахи с искане да дадат парите, които имат. Претършували навсякъде, като взели  810 лв. и златен ланец, след което си тръгнали.

По искане на прокуратура тримата извършители са с взети мерки за неотклонение „ задържане под стража“.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Велико Търново.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета