Областният управител на Плевен Мирослав Петров се завърна от визита в Брюксел - pleven.utre.bg

Областният управител на Плевен Мирослав Петров се завърна от визита в Брюксел

08 ноември 2018, 11:26 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Областна администрация

  • Снимка:
    Областна администрация

  • Снимка:
    Областна администрация

В рамките на визитата се състоя дебат за бъдещето на Европа и изборите за европейски парламент

Областният управител на Плевен Мирослав Петров се завърна от визита в Брюксел. Тридневното посещение на областни управители от страната в централата на Европейската комисия бе организирано от Представителството на европейската институция у нас.

В рамките на визитата се състоя дебат за бъдещето на Европа и изборите за европейски парламент. Темата за бъдещето на общата селскостопанска политика след 2020 година представи Веселина Комитска – Генерална дирекция "Земеделие и развитие на селските райони". Обсъдено бе и регионалното развитие и кохезионна политика в периода 2021- 2027. Кратка презентация по въпросите на цифровата икономика и общество, представена от Лора Борисова - Началник кабинет на комисар Мария Габриел, даде актуална и полезна информация на областните управители по тази ключова за региона и ЕС тема.

"Имахме възможност да се запознаем с многогодишната финансова рамка на ЕС, тема от изключително значение за всички страни – членки.”, каза областният управител Мирослав Петров. Той обърна внимание върху планът за инвестиции за ЕС, т.нар. „План Юнкер” и „предложението, първоначалният тригодишен период, чиято цел е 315 милиарда евро, да бъде удължен до 2020 г. Така инвестициите биха достигнали най- малко 500 милиарда евро”, коментира Мирослав Петров.

Областният управител на Плевен оцени визитата като изключително полезна с актуалната информация по важни за регионите теми. По думите му за аудиторията е било любопитно да се запознае и с австрийския подход на водене на президенството на ЕС, представен от проф. д-р Клеменс х. Фишър- пълномощен министър Ръководител на департамент на Постоянното представителство на Австрия в ЕС. В рамките на визитата българската делегация посети и Комитета на регионите.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета