Запомнящ се ноември в плевенския театър - вижте какво предстои! - pleven.utre.bg

Запомнящ се ноември в плевенския театър - вижте какво предстои!

08 ноември 2018, 13:24 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ е програмирал 17 събития

Често чуваме „И в дъжд, и във вятър, пак на театър!“. В 30-те дни на месец ноември това важи с пълна сила: Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ е програмирал 17 събития! В светлината на своята 100-годишнина през целия сезон театърът се стреми да задоволи вкусовете на всички видове зрители от всички аудитории.

На 15 ноември има специална промоция за спектакъла за цялото семейство „Ловецът на приказки“ по Братя Грим. Всяко дете до 10 г. влиза с безплатен билет, а началният час е 18:00.

За любителите на българската култура на 19 ноември от 19:00 гостува най-доброто представление на благоевградския театър, „Вампир“ от Антон Страшимиров. Спектакълът е отличен с наградата ИКАР и е съвременна интерпретация на български текст за театър, написан преди около век. Театърът гостува също и с детско представление „Красавицата и звярът“ на 19 ноември от 11:00.

В края на месеца звездите от малкия екран Марта Вачковаи Тончо Токмакчиев се завръщат на плевенска сцена в сатиричната комедия „Рейс“ от Ст. Стратиев. Гледайте ги на 21 ноември (или 12 декември) в безкомпромисата постановка на многонаграждавания режисьор и преподавател в НАТФИЗ професор Здравко Митков.

Вече традиционната инициатива "Тетаър в събота" този ноември привлича най-малките зрители: всяка събота от 11:00 на Сцена-фоайе се играе „Феята разказва…Вълкът и седемте козлета“ за зрители над 5 г. възраст. По-големите и по-любопитните могат да посетят лекцията-дискусия „Въведение във френската драматургия“ с вход свободен на 24 ноември от 14:00, насочена специално за френските текстове в театъра.

Билети на касата на театъра и онлайн на www.theatre-pleven.bg където може да намерите всички спектакли за ноември, включително и за богатата програма от детски куклени представления като „Тигърчето Спас“ (20 ноември от 18:00) и „Безценното камъче“ (13 ноември от 11:00).Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета