Плевен вдигна летвата за бъдещи състезания по дебати

Много дебатьори ще чакат с нетърпение да посетят града ни и догодина

В Плевен протече национално състезание по дебати, оганизирано от клуба по дебати към ЦПЛР-ЦУТНН. Тo се проведe в СУ "Иван Вазов", като близо 50 младежи от градове като Русе, София, Пловдив, Пазарджик и Шумен се бориха за призовите места.

Захари Николаев спечели първо място като индивидуален говорител, след него се наредиха Нора Антова и Пламен Тотев. А престижната награда за най-добър отбор на състезанието получиха Пламен Тотев и Елия Панчова.

Имаше и няколко плевенски отбора, които мериха сили с дебатьори с национални и международни отличия. Лора Спасова, Момчил Пачев и Паулина Гетова се представиха отлично и успяха да се класират напред в ранглистата. Жанин Ал-Шаргаби и Анастасия Радева от плевенския клуб по дебати пък се представиха блестящо като част от съдиите на състезанието.

Младежите от клуба по дебати към ЦПЛР-ЦУТНТ сами се заеха да организират състезанието с подкрепата на центъра. Казват, че са много доволни от това как е протекло, голяма част от участниците също изразиха удолетворението си. Плевен вдигна летвата за бъдещи състезания по дебати и много дебатьори ще чакат с нетърпение да посетят града ни и догодина!

 

Ако имате интерес в областта на дебатите и публичното говорене се свържете с клуба по дебати към ЦПЛР-ЦУТНТ чрез тяхната фейсбук страница - Клуб Дебати - Плевен https://www.facebook.com/debateclubpleven/

Състезанието нямаше да може да протече без любезното съдействие на: клуб ,,Ротари", сдружение ,,Учебна работилница за Европа", Училища ,,Европа", Webrika Academy, ,,Ема Транс", ,,Дар Плевен", Пекарна ,,Шатрата" и магазини ,,Натъмно", магазини ,,Фантазия", МОП- Плевен, Община Плевен и РИМ-Плевен.