Георг Спартански коментира злоупотребата с инвалидни стикери за паркиране в Плевен (Видео) - pleven.utre.bg

Георг Спартански коментира злоупотребата с инвалидни стикери за паркиране в Плевен (Видео)

09 ноември 2018, 09:31 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Нова тв, кадър

Кметът уточни, че 10 000 са издадените карти от 2009 г. насам, а към днешна дата от тях са валидни малко повече от 4000

Скандални разкрития за злоупотреба с привилегиите на хората с увреждания. Всеки десети човек в Плевен е с увреждане, съобщиха от Нова тв в репортаж вчера. Поне това сочат данните за издадените инвалидни карти за безплатно паркиране в града. Общият им брой е близо 10 000. Това е почти три пъти повече в сравнение с други, сходни по население градове като Добрич и Сливен.

Екип на "Здравей, България" показа как се ползват неправомерно инвалидните карти в Плевен. Бяха показани дори автомобилите на полицай и автоинструктор, които се оказаха с чужди инвалидни карти.

Тази сутрин кметът на града Георг Спартански уточни, че 10 000 са издадените карти от 2009 г. насам. Към днешна дата от тях са валидни малко повече от 4000.

"Друг е въпросът, че дори тези 4000 са изключително много. Въпросът обаче има две страни. Едната е системата за издаване на ТЕЛК-ове, което е проблем на държавата и трябва да бъде решен. Втората страна е това, че все гледаме да прецакаме държавата. Караме скъпи коли, но ни е много левчето, с което да си платим паркомястото”, коментира Спартански.

Той даде пример, че въпреки неколкократните срещи с ръководството на полицията за съдействие по отношение на неправилно паркиралите автомобили, за последния месец има само един подаден сигнал.

"Допускам, че има субективно нежелание на част от състава на полицията да ни съдейства по линия на това, че сме вдигали и техни лични автомобили в нарушение”, поясни кметът на Плевен.Коментари (2)

Потребител
Боци
И какво пишете минуси тролчетата от общината? Нима не е вярно че най бедния град в България е Плевен и че синя зона пълни само джобовете на общинатаама парите къде са ? И кое друго не е вярно че кмета от поне 20 дали не 25 години все е в управлението на Плевен. Няма по западна град разходете се и вижте ама вие сигурно по нататък от Гривица не ходите ти отде и пари в тоя загубен град че са пътуваш
10 ноември, 07:57 ч.
Потребител
Боци
Тоя все някой друг му е виновен и така вече четвърт век. Ами неговите хора как паркират дето им е раздал безплатни карти за паркиране? А той как паркират,като е обявил целия забутан Градец за синя зона и къде отиват парите от приходите
09 ноември, 12:00 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета