Мартин Митев: Един общински съветник трябва истински да обича града си

Митев с коментар по повод три години от началото на мандата на Общинския съвет

Мартин Митев за три години от началото на мандата на Общинския съвет: 

Днес, на паметната дата 10 ноември, когато се навършват 29 години от началото на прехода, Плевен отбелязва още една важна годишнина. На тази дата преди три години клетва да работим в името на Плевен и неговите граждани положихме 41 общински съветници. На 10 ноември 2015 година, в зала “Плевен” се проведе първото заседание на Общински съвет - Плевен, Мандат 2015 - 2019 година.

Развитието на всяка една община зависи от отговорността на местното самоуправление. Ние, като общински съветници трябва да се грижим за постигане на отговорно местно управление, да поддържаме връзка с гражданите и да ги информираме за своите решения. Доверие се гради трудно и още по-трудно е да го запазиш. А доверието и отговорността да бъдеш общински съветник се защитава с труд, опит, знания и позиции. Надявам се, че всеки един от нас, избран да защитава интересите на този град и неговите жители, съзнава тази огромна отговорност. 

При една от срещите ми тези дни с деца, които по никакъв начин не са обременени с политика, ми зададоха въпроса какво е да бъдеш общински съветник. Този, на пръв поглед лесен въпрос, има своя сериозен отговор. Един общински съветник трябва истински да обича града си. Само такива хора има право да бъдат съветници и да взимат решения за своя град. Едно от важните условия, за да бъдем част от местния парламент на Плевен, е силно да обичаме своя град и да искаме да направим всичко за него, за да бъде той по-красив и по-приятен за живеене.

Затова днес, три години след началото на мандата ни, ще кажа: Нека бъдем добри и принципни в делата си! Ще си позволя да завърша с думите на Иван Миндиликов - един от най-успешните кметове на Плевен, превърнали се и в негов девиз. А те са: “Плевен и над всичко Плевен”!

 

Мартин Митев

Председател на Общински съвет - Плевен