СУ "Димчо Дебелянов" - Белене посрещна международна делегация от Испания, Франция, Италия и Румъния

Проведе се първата работна среща по програма Еразъм+

От 5 до 9 ноември  в СУ "Д.Дебелянов" в Белене се проведе първата работна среща по  програма Еразъм+ "Да опазим природата днес, за да я имаме и утре". Училището посрещна международна делегация от Испания, Франция, Италия и Румъния.

Това е първа работна среща за учениците, участващи в проекта и втора поредна за учители.

Срещата премина под мотото "Единни в различята", сподели Теменужка Добранова - учител в СУ "Д. Дебелянов“ и координатор на проекта.

В програмата на срещата бяха включени разнообразни дейности: избор на лого, среща с енорийския свещеник на гр. Белене – отец Паоло Кортези, посещение на ПП Персина,  екскурзия до Крушунски водопади и Деветашката пещера.

"Разпределени в международни екипи, участниците посетиха част от класовете на нашето училището, където на специални приготвени листове, учениците  записаха своите послания към природата. Всички листове бяха съединени в пътека, която символично ще отведе всички нас по правилния път за спасяването на Земята", сподели г-жа Добранова. Ето и част от посланията: „Отдавна хората  водят битка с природата, ако я спечелим, ще бъдем загубени“, „Мисли локално, действай  глобално“, "Земята зависи от нас и ние зависим от нея".

С интерес всички се включиха в дейностите, предложени им от Центъра за обществена подкрепа, целящи да докажат, че работейки в екип, нещата винаги се получават.

По време на визитата чуждестранните партньори успяха да се запознаят не само с Белене, но и с културното наследство на Велико Търново, Етъра и София.

Гостите са единодушни в мението си, че са посетили една необикновена страна, с богата култура и широко скроени хора. България в светлина и сенки!