В ОУ "Д-р Петър Берон" стартираха дейностите по проект "Дерзай, мечтай, победи!"

Той има за цел да активизира детския и младежки дух за противопоставяне на нездравословния начин на живот и зависимостите

В ОУ "Д-р Петър Берон" гр. Плевен стартираха дейностите по проект "Дерзай, мечтай, победи!". Проектът е одобрен и се финансира от Общински съвет по наркотични вещества Плевен и ПИЦ Плевен след проведена конкурсна сесия за младежки училищни инициативи на тема „Превенция на зависимостите сред децата и младите хора“. Той има за цел да активизира детския и младежки дух за противопоставяне на нездравословния начин на живот и зависимостите към алкохола, тютюнопушенето и наркотичните вещества и да насочи поведението им към дейности, допринасящи за тяхното себеутвърждаване, себедоказване и развитие.

Мощен емоционален заряд за всички участници даде талисманът на проекта “Живко-Здравко“, за който е ушит атрактивен костюм. Той ще съпътства множеството дейности: срещи-разговори с учениците "Разумният избор", конкурс и изложба на рисунки на тема "Извън капана на алкохола, цигарения дим и дрогата", конкурс за постери "Аз съм свободен и свободен искам да живея", спортни изяви и състезания.

Планираните мероприятия ще протекат в рамките на един месец и ще приключат с пускане на балони в пространството - символ на свободата и независимостта. Автор и ръководител на проекта - Виолета Бенкова - старши учител по биология и здравно образование и химия и опазване на околната среда.