Касовата бележка от бензиностанцията ще показва акциз и ДДС - pleven.utre.bg

Касовата бележка от бензиностанцията ще показва акциз и ДДС

14 ноември 2018, 07:01 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    pixabay

Това предлага финансовият министър Владислав Горанов

Всяка касова бележка от бензиностанция да съдържа търговската надценка и елементите на цената. Това предложение ще бъде направено, съобщи министърът на финансите Владислав Горанов пред bTV.

„Ще предложа да задължим всеки търговец на дребно на горива, когато издава касов бон, да посочва на отделен ред акциза, ДДС, както и цената на горивото без акциз и ДДС. Със съответните законодателни изменения можем да отидем и по-напред и да се посочва и търговската надценка в касовата бележка”, обясни Горанов.

По думите му така във всеки фискален бон ще се посочи колко отива за държавата и колко е за търговеца. „По този начин хората ще могат лесно да се ориентират, кога са натоварени с по-висока от реалната цена“, обясни той и даде пример с фактурите за тока.

Министърът коментира и че не е съгласен с мотивите на президента за налагане на вето върху Закона за корпоративното подоходно облагане.

"Макар и съвсем минимално с промените в закона искаме да стимулираме купуването на нови автомобили, това за президента Румен Радев явно е грешно. Не мога да се съглася с мотивите му, че бедността е фактор на управлението. Много силен дебат трябва да се проведе за общоприети европейски ценности. От една страна Радев казва, че трябва да купим нови скъпи самолети, а от друга - да не си взимаме нови коли", коментира Горанов.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета