Окръжна прокуратура - Плевен ръководи разследване за извършен грабеж при условията на опасен рецидив - pleven.utre.bg

Окръжна прокуратура - Плевен ръководи разследване за извършен грабеж при условията на опасен рецидив

14 ноември 2018, 11:26 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

С постановление на наблюдаващия прокурор и четиримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа

Окръжна прокуратура - Плевен ръководи разследването по досъдебно производство, образувано за извършен грабеж при условията на опасен рецидив.

На 12.11.2018г. в 07:10 часа в РУ на МВР-гр.Гулянци е получен сигнал от 56-годишен мъж, че на 11.11.2018 г., около 21,00 часа, в стопанисван от него земеделски парцел със зелеви насаждения в землището на с.Ленково, област Плевен четири лица са отнели от 55-годишен мъж-пазач на имота, парична сума в размер на 220 лв, газов пистолет, дигитално радио и около 200 кг зеле, като за отнемането им са употребили сила.

Образувано е досъдебно производство и незабавно са извършени претърсвания в частни домове. При претърсванията са намерени и иззети част от отнетите вещи и са задържани четири лица, съответно на 46 г., 44 г., 35 г. и 28 г., всички осъждани за престъпления от общ характер.

Три от лицата са  привлечени като обвиняеми за извършен грабеж при условията на опасен рецидив, а четвъртото лице – за грабеж. С постановление на наблюдаващия прокурор и четиримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

По досъдебното производство предстои да бъдат назначени експертизи съдебно-икономическа и съдебно-медицинска и разпити на свидетели.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета