От сдружение "Българска история” изнесоха уроци по родолюбие в СУ "Иван Вазов" и ДФСГ "Интелект"

Съдействие за организацията на срещите оказа най-младият общинският съветник на Плевен Йордан Грижов

Емблематичните уроци по родолюбие на сдружение "Българска история" гостуваха днес в Плевен. 

ДФСГ "Интелект" и СУ "Иван Вазов" бяха плевенските училища, в които екипът от студенти, ентусиазирани млади хора в лицето на Марио Мишев, Иван Кънчев и Мартин Стаматов, разказваха за исторически събития на достъпен за подрастващите език. Съдействие за организацията на срещите оказа най-младият общинският съветник на Плевен Йордан Грижов.

Част от филмовата поредица "Нашите пълководци“ бе представена днес пред плевенските ученици. Това е най-новата поредица от филми на Сдружение "Българска история", включваща кратки 5-минутни видеа за живота и делото на Георги Вазов, Стилиян Ковачев, Данаил Николаев, Георги Тодоров, Димитър Добрев, Стефан Тошев, Георги Векилски, Георги Радков и Владимир Стойчев.

От създаването си до днес "Българска история?" работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът на сдружението е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на всеки един народ.