Шестото издание на Деня на народите представя 11 националности днес в МУ-Плевен - pleven.utre.bg

Шестото издание на Деня на народите представя 11 националности днес в МУ-Плевен

17 ноември 2018, 09:45 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

В програмата на събитието се включват над 250 студенти

Днес от 14.00 ч, Спортният комплекс „Проф. д-р Недко Кючуков“ при Медицински университет (МУ-Плевен) за шести пореден път ще се превърне в сцена, на която студентите на висшето училище ще представят своите държави – различни култури, традиционна кухня, бит, облекло, история, народни песни и танци. Това разнообразие от изпълнения на студенти от над 11 националности ще се разгърне по време превърналия се в традиция за МУ-Плевен Ден на народите (International Day). Събитието се организира по инициатива на чуждестранните студенти, съвместно с българските им колеги, и се осъществява с подкрепата на Ръководството на висшето училище. Целта е студентите да запознаят академичната общност и плевенската общественост с различните култури на родните си държави, вярвайки, че познавайки националните си различия и особености, всички те ще станат по-сплотени и единни, за да живеят и учат заедно по-лесно. 

В програмата на събитието се включват над 250 студенти, водени от амбицията да представят своите култури от над 11 националности – България, Индия, Италия, Германия, Непал, Пакистан, Сомалия, Япония, Африка, Шри Ланка и др. Представянето на отделните държави е на отбори, чрез които студентите ще запознаят аудиторията с автентичните за страната си обичаи, облекло, песни и танци. Гостите на празника ще имат възможността да посетят специалните щандове на държавите и да опитат традиционната за тях кухня. За пореден път за участниците и гостите на събитието предстоят незабравими моменти, интересни награди и приятни изненади.

Денят на народите и тази година е посветен на благородна кауза. Събраните от входни такси средства ще бъдат дарени за деца в нужда. Доброволци от Българския червен кръст също ще гостуват на събитието, за да предоставят информация за есенната кръводарителска кампания. 

Заповядайте от 14.00 ч в Спортен комплекс „Проф. д-р Недко Кючуков“ при МУ-Плевен, за да се потопите в уникалната атмосфера на празника на различните култури в Деня на народите!

Етикети
ПлевенМУ


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета