Ивет Горанова: Със сигурност след този медал ще имам по-големи шансове да взема квота за Токио 2020

"Все още не мога да осъзная какво съм постигнала, но радостта ми е голяма", признава 18-годишната плевенчанка

"Със сигурност след този медал ще имам по-големи шансове да взема квота. От септември месец започнахме да събираме точки за Токио. Има нова ранглиста за Токио, в която всички започват от нула. С този медал със сигурност ще вляза в топ 10, което е голям успех, но все още нищо не се знае", сподели Ивет Горанова в интервю за sportal.bg. "Има доста турнири догодина, а до края на тази има още две състезания, които са важни. Догодина най-важни са Европейските олимпийски игри, на които победителят директно взима квота за Олимпиадата", казва още тя.

Припомняме, че плевенчанката спечели първи медал за страната ни от Световно първенство по олимпйско карате за мъже и жени. Надпреварата се проведе в Мадрид, където Ивет за пореден път показа отличната си подготовка. В спора за бронза тя победи Сара Ямада от Япония. В категорията, в която Горанова взе участие имаше общо 75 състезателки, но тя доказа, че има място сред най-добрите.

"Все още не мога да осъзная какво съм постигнала, но радостта ми е голяма - особено когато виждам как хората около мен са възхитени и радостни за медала. С всеки изминал ден започвам все повече и повече да осъзнавам какво съм направила", споделя Ивет.