Полицията в Плевен продължава с проверките за незаконен тютюн

Крими

19-11-2018, 12:15

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Униформените с поредна акция

6.600 кг насипен тютюн и 30 кутии с цигари с незаплатен акциз са иззети при поредната акция на полицията в Плевен. На 15 ноември 2018 година служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД на МВР - Плевен около 07:20 часа в град Плевен на улица "Воден" в района на кооперативен пазар проверяват 51-годишен от село Буковлък. В лицето установяват два черни полиетиленови чанти, съдържащи нарязана жълто-кафява листна маса наподобяваща по вид, цвят и мирис на тютюн с общо тегло около 2 кг. Те са предадени с протокол и предстои съставяне на акт по Закона за акцизите и данъчните складове. 4,600 кг. /четири килограма и шестстотин грама/ суха листна маса тютюн откриха и иззеха полицаи от Второ РУ-Плевен. Проверката е била извършена за времето от 09:00 часа до 17:00 часа в хода на специализирана операция за недопускане разпространението на акцизни стоки без бандерол.

На територията на кооперативен пазар на кръстовище, образувано от улица "Княз Александър Батенберг" и улица "Кичево" в кошче за боклук са намерени шест черен полиетиленови плика с насипен тютюн. Съставен е констативен протокол. Проверките ще продължат.

Около 15 часа в град Плевен на улица "Цар Борис III" e засечен 68-годишен от Плевен, който в черен полиетиленов плик държал 30 броя кутии цигари марка "GR". Тютюневите изделия са предадени с протокол и предстои съставяне на акт за административно нарушение.