Обвинен в убийството на плевенчанин остава с мярка за неотклонение "задържане под стража"

Следващото съдебно заседание е насрочено за 3 декември

Днес, 22 ноември, състав на Плевенски окръжен съд разгледа дело, което е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, против Г.М.Д., от Искър, обвинен в това, че на 19.04.2018г. в градчето, умишлено умъртвил Б.Б.М. на 65 години, от Плевен - престъпление чл.115 от НК, за което предвиденото в Закона наказание е лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Задържаха 64-годишен за жестоко убийство на плевенчанин

В провелото се днес съдебно заседание става ясно, че адвокатите на пострадалите от извършеното престъпление, са назначени неправилно и незаконосъобразно от разследващия орган, поради което те не разполагат с представителна власт и не могат да упражняват правата на пострадалите лица. В следствие на това, съдът ги освобождава от по-нататъшно участие в процеса. Определението за това може да бъде обжалвано и протестирано пред Апелативен съд град Велико Търново, в седемдневен срок, считано от днес.

Тъй като в днешното съдебно заседание подсъдимият е заявил, че признава фактите от обвинителния акт, са налице условията за предварително изслушване на страните без призоваване на свидетелите и вещите лица, което обаче следва да бъде направено след изтичане срока за обжалване на определението на съдебния състав.

Следващото съдебно заседание е насрочено за 03.12.2018 година, в най-кратки срокове, след изтичането на срока за обжалване. Мярката за неотклонение на подсъдимия „Задържане под стража“, остава същата.