Oколо 3000 машини чистят от сняг републиканската пътна мрежа - pleven.utre.bg

Oколо 3000 машини чистят от сняг републиканската пътна мрежа

28 ноември 2018, 09:29 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

По опорните пунктове са осигурени необходимите количества сол, пясък, луга и химически вещества

Шофьорите, на които им предстои пътуване да тръгват с автомобили, подготвени за движение при зимни условия, апелират от АПИ.

Необходимо е да се кара внимателно, със съобразена скорост, да се спазват правилата за движение, необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

На директорите на областните пътни управления е разпоредено да следят прогнозите по райони и със завишено внимание да предприемат необходимите действия за обработка на настилките във високопланинските райони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места.

В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци участват около 3000 снегопочистващи машини - снегорини, техника за разпръскване на пясък и т. н. По опорните пунктове са осигурени необходимите количества сол, пясък, луга и химически вещества.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета