Бронзов медал за Езикова гимназия - Плевен от XVII Националното състезание по природни науки и екология - pleven.utre.bg

Бронзов медал за Езикова гимназия - Плевен от XVII Националното състезание по природни науки и екология

28 ноември 2018, 13:39 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Езикова гимназия - Плевен

Участници от ПГПЧЕ бяха Пламен Георгиев от XII д клас с ръководител Людмила Бояджиева

В град Видин се проведе XVII Национално състезание по природни науки и екология. В състезанието взеха участие ученици, които проявяват задълбочен интерес към учебните предмети: „Човекът и природата“, „Физика и астрономия“, „Химия и опазване на околната среда“, „Биология и здравно образование“. Отборите бяха разпределени в две възрастови групи -  прогимназиален етап V-VII клас и гимназиален етап VIII - XII клас.

Целта на състезанието е да се осигури възможност учениците да представят авторски идеи и интерпретации по определен проблем, да представят резултати от изследвания в областта на природните науки и екологията, да защитават собствена позиция по актуални за обществото проблеми, да покажат оригинално мислене и да обменят идеи и самостоятелно изработени учебни материали.

Националното състезание се проведе в два кръга, в два последователни дни - в първия кръг участниците представиха разработения от тях проект в постерна сесия и всички членове на журито оценяваха проектите по отделните критерии, а във втория кръг проектите се представиха и защитиха публично.

Участници от ПГПЧЕ - град Плевен бяха Пламен Георгиев от XII д клас с ръководител Людмила Бояджиева – учител по биология и здравно образование, които с проекта си "Дентално здраве от природата" спечелиха бронзов медал. Проектът е свързан с изследване на влиянието на Calendula officinalis - лечебен невен върху денталното здраве. Разработването, представянето и защитата на проекта бяха оценени с Отличен /6,00/, като тази оценка позволява приема на ученика Пламен Георгиев в някои висши учебни заведения.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета