Бизнесмен с намерение да създаде елитна английска гимназия за мода и IT технологии в Плевен

Магдален Димитров ще строи и аутлет зона в града

Бизнесменът Магдален Димитров бе един от участниците в провелата се "Среща на бизнеса в Плевен и региона". По време на дискусията той сподели какви са най-големите проблеми на бизнеса в Плевен, както и какви са неговите бъдещи амбиции свързани с града ни.

"Аз много обичам Плевен и затова продължавам да инвестирам в него вече 25 години. Трябваше да реша дали да не преместя централата на моето предприятие в София, но предпочетох тя да остане тук, защото видях, че в чужбина има световнии компании, чиито центрове са в малки градове и искам и тук да е така. В Плевен няма достатъчно кадри и ми се налага да ги привличам от София, Пловдив, Велико Търново и чужбина. Много от тях се отказват да работят тук, защото пътищата към Плевен не са добри, няма магистрала, няма достатъчно добри училища, в които да учат децата им. Няма и места, където да спортуват.“, каза Магдален Димитров, цитиран от електронното издание vpleven.bg.

"Плевен е прекрасен град и аз съм уверен, че има бъдеще. Моята компания ще отвори нов обувен завод в града. Освен това смятаме да създадем аутлет зона, за да може Плевен да стане притегателен център за туризъм с цел пазаруване. Имам амбиция да закупя едно от празните училища и да създам елитна английска гимназия за мода и IT технологии.“, добави още бизнесменът.