Съветниците ще обсъдят предложението за поемане на дългосрочен общински кредит

Общински съвет - Плевен се събира за заседание в четвъртък

На предстоящото ноемврийско заседание на Общински съвет - Плевен влизат две предложения, свързани с изпълнението на проекти в общината по европейски програми.

Ще бъде обсъдено предложение за сключване на договор за кредит с „Фонд за органите на местно самоуправление в България – ФЛАГ” за поемане на дългосрочен общински дълг във връзка с проекта за Водния цикъл, изпълняван по ОП „Околна среда 2014-2020 г.” Вносител на предложението е кметът Георг Спартански.

Ще се гласува и предложение за изпълнение на задължения по Договор за предоставяне на национално съфинансиране по програма за трансгранично сътрудничество „ИНТЕРРЕГ V-A Румъния  - България 2014-2020 г.” и обезпечаване на искане за авансово плащане по проекта „Маршрут на паметта: устойчиви трансгранични продукти за мемориален парк „Гривица” и крепост „Турну”.

Общински съвет - Плевен се събира за заседание в четвъртък, 29 ноември, от 09,00 ч. в Конферентната зала на сграда “Гена Димитрова”. Предложеният дневен ред за ноемврийската сесия включва 31 точки.

Общинският съвет на Плевен заседава по 31 точки в четвъртък