Френският китарен квартет "Еклис" сътвори нова музикална реалност на концерта си в Плевен - pleven.utre.bg

Френският китарен квартет "Еклис" сътвори нова музикална реалност на концерта си в Плевен

30 ноември 2018, 11:01 | plevenutre.bg
 • Снимка:
  Областна администрация

 • Снимка:
  Областна администрация

 • Снимка:
  Областна администрация

 • Снимка:
  Областна администрация

Събитието е част от инициативите, посветени на Годината на европейското културно наследство

С виртуозните си изпълнения китарният квартет "Еклис" очарова публиката в концертната си вечер в рамките на Четвъртия международен фестивал на китарата. Събитието е част от инициативите, посветени на Годината на европейското културно наследство, които в Плевен се осъществяват с фокус Франция и в партньорство между Областна администрация, Националното училище по изкуствата – Плевен, читалище – ЛИК и Сдружение "Изкуството до мен".

Квартет "Еклис" е истинско явление на френската музикална сцена. Тези четирима китаристи откриват нови хоризонти в звученето на класическата китара. Общувайки еднакво успешно с инструмента и публиката те представиха новаторски прочит на популярни произведения за пиано и оркестър.

Неразделни приятели от Националната музикална консерватория в Париж, днес те постигат блестяща международна кариера с множество концерти в САЩ, Европа и Азия. През 2013 г. "Еклис" печелят 1-ва награда на Европейския конкурс за камерна музика на FNAPEC, а година по-късно са лауреати на фондация Banque Populaire. Освен художествената си дейност „Quatuor Eclisses“ провежда образователни срещи в консерваториите, за да предаде своя опит и страст на младите китаристи чрез майсторски класове.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета