Любовта ще победи! Отпразнуваха 24 златни сватби в Белене (Снимки)

Петдесет години юбилярите живяха задружно, трудиха се честно и почтено и с нищо не опетниха името и рода си

За поредна година в Белене се провежда празникът „Златна сватба“, а кметът Милен Дулев лично поздрави юбилярите и вдигна наздравица с тях, съобщават от местната управа. 

Поканени бяха всички семейни двойки, сключили брак в Община Белене през 1968 година. 24 двойки взеха участие в празника, като 21 от семейните двойки са от гр. Белене, две от с. Деков, и една семейна двойка от с. Татари.

"Петдесет години юбилярите живяха задружно, трудиха се честно и почтено и с нищо не опетниха името и рода си. Тяхната привързаност и любов премина през петдесетгодишната им неувяхваща дружба и стигат до богатата жътва на техния съвместен живот“ – това е само част от думите на водещите Милена Якимова и Чавдар Петков.

Тържественост на „Златната сватба“ придадоха песните на вокалните групи „Стил“ и „Беленка“ към НЧ „Христо Ботев-1892“.

Екатерина Лазарова пя за 24-те двойки „златни“ юбиляри. А юбилярите… Те се вълнуваха. Както в онзи ден преди 50 години, когато в същата обредна зала на Община Белене те за първи път са си казали „ДА“ и са слели съдбите си в едно. Петдесетте години заедност бяха скрепени с нова, „златна“ целувка.

Юбилярите танцуваха, пиха за свое здраве, получиха подаръци от кмета. Кметът Милен Дулев подари букет на всяка дама. Подарък имаше всяка двойка – чашите за вдигнатата наздравица и стенен часовник.

Юбилярите благодариха на кмета Милен Дулев за празника, които им организира Общината. Подариха и цвете на обредник Калинка Петкова.

След приключване на ритуала празник за „златните“ двойки продължава в местно заведение. Тортата и музикалната програма за юбилярите са подарък от кмета Милен Дулев.