В Плевен наградиха отличили се през годината военнослужещи и цивилни служители

Тържествено отбелязаха 71 години от създаването на Военно формирование 22160

Честването на тази годишнина е прекрасен повод да се направи равносметка, да се отправят думи на благодарност, да се насочи поглед в бъдещето. Говорейки за това, няма как да не се върнем назад и накратко да проследим жизнения път на нашето формирование, което премина през няколко бележити дати и години…- каза днес, 4 декември, командирът на Единния център за начална подготовка - Плевен полковник Николай Бешев по време на тържественото отбелязване на празника.

Празничният ден започна с тържествен развод на строевия плац, след което бе извършен молебен за здравето и благоденствието на личният състав от свещеници от Плевенската епархия.

Слово произнесе командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, в което благодари за професионализма на целия личен състав на формированието, заемащо важно място в състава на войските. Той изказа своето уважение към неуморния труд, високата дисциплинираност и отговорност, с които военнослужещите изпълняват поставените задачи и увереността си, че занапред ще продължават все така успешно да се справят със своите отговорности.

Със заповеди на командира на Сухопътните войски и на командира на Единния център бяха наградени отличилите се през годината военнослужещи и цивилни служители.

Пред паметната плоча на 5 механизирана бригада, чийто наследник е днешното формирование, бяха поднесени венци и цветя от името на командира на Сухопътните войски, командира на Единния център и командира на Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски” гр. Долна Митрополия.

Празничният ден продължи с Ден на отворените врати, който бе посетен от повече от 250 ученици от 9 и 10 клас на плевенските училища.