За Коледа: МВР подкрепи деца на загинали и пострадали полицаи от Плевен и страната

Това бе 15-то коледно издание на Национална благотворителна кампания

За пореден път Академията на МВР отвори врати за традиционното коледно тържество, организирано в рамките на Националната благотворителна кампания за подпомагане децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР. В краткото си обръщение към децата министърът на вътрешните работи Младен Маринов ги увери, че подвигът на техните родители  няма да бъде забравен, а те - техните синове и дъщери,  винаги трябва да се чувстват деца на герои и да се гордеят с делата на своите бащи. Той им пожела светли празници, топли спомени и усмивки.  Вътрешният министър благодари сърдечно на всички, с помощта на които стана възможна и се разви кампанията. Благодарение на тяхното благородство всяко от нашите 94 деца ще получи за Коледа сумата от 700 лева. Подкрепата на тези хора ни дават сила и увереност да продължим делото на своите колеги, допълни още  министър Маринов.

Като верен приятел и поддръжник на благотворителната кампания и децата, Тодор Белчев - председател на Съвета на директорите на „Видеолукс холдинг“ и почетен доктор на АМВР, съобщи, че по традиция и тази година в навечерието на празника децата ще получат от ТЕХНОПОЛИС и ПРАКТИКЕР ваучери на стойност 750 лв. Към коледното издание се присъедини и „БИЛА - България“ с ваучери от по 150 лева,  децата получиха  подаръци и изненади. 

За празничното им настроение се погрижи Фондация „Емил Шарков“, с помощта на която гости на децата бяха Орлин Павлов, Тита и Искрата.

По време на официалната церемония се излъчи и клипът на Коледната кампания за 2018 г., изработен от Пресцентъра на МВР, а децата получиха своите подаръци от министъра на вътрешните работи Младен Маринов и  председателя на Съвета на директорите на „Видеолукс холдинг“ г-н Тодор Белчев.

На празника присъстваха зам.-министрите на вътрешните работи Красимир Ципов и Милко Бернер, директорите на главните, специализираните и административни дирекции на МВР, ректорът на АМВР, преподаватели и курсанти.

Началото  на Кампанията бе поставено през 2003 г. по идея на тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов.  В днешната 15-а за кампанията година участват 94 деца от страната (София, София-област, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково и Шумен).  Средствата по нея се набират целогодишно чрез кратки номера 1866 и 0900 5 1866, специално открити от телекомуникационните компании, и по банков път, а от няколко години и от служителите на МВР, които ежемесечно заделят от заплатите си сума за благородната инициатива. Така стана възможно тази година за първия учебен ден 100 деца да бъдат подпомогнати  с по 500 лева от средствата, набрани в рамките на Националната благотворителна кампания. По 700 лева получиха девет деца, които завършиха средното си образование през 2018 г. За семействата МВР организира и седемдневни ваканции в края на юни и в началото на септември т.г. в базите на ведомството в Созопол и Несебър. Днес, в  навечерието на Коледните празници, набраните през годината средства се разпределят на равни суми и се превеждат по сметките на децата, открити от ДСК.