В СУ "Стоян Заимов" се проведе турнир по фехтовка "Купа Плевен"

От тази учебна година в училището се обучават млади фехтовачи от начален етап и пети клас

В СУ "Стоян Заимов" се проведе турнир по фехтовка "Купа Плевен" с подкрепата на Община Плевен и Школа по фехтовка "Спартак - Плевен". От тази учебна година в училището се обучават млади фехтовачи от начален етап и пети клас в часовете по факултативна избираема подготовка. И ето резултатите от старанието и на спортисти, и на треньори - залата се превърна в празник на спорта, прекрасно преживяване за родители и деца.

Бяха отличени и победителите. На почетната стълбичка се качиха: Александър Николаев от II а клас, СУ "Стоян Заимов" , първо място във възрастова група до 11г., Ивайло Иванов, IV д клас, СУ "Стоян Заимов", първо място във възрастова група до 13г.

При момичетата най-добри бяха Елена Петрова от III д клас, СУ "Стоян Заимов", възрастова група до 11г. и Валентина Михова от МГ "Гео Милев", възраст до 13г.

Медалите бяха връчени от г-жа Емилия Мелниклийска, заместник - директор в СУ "Стоян Заимов". За всички участници имаше и допълнителни награди, а доброто представяне мотивира младите спортисти за бъдещи победи.