В навечерието на Коледа: Пътуващ кинофестивал пристига в Плевен! - pleven.utre.bg

В навечерието на Коледа: Пътуващ кинофестивал пристига в Плевен!

11 декември 2018, 10:05 | plevenutre.bg

Всички прожекции са със свободен вход

В навечерието на Коледа в Плевен гостува ново киносъбитие. Пилотното издание на пътуващия фестивал ФИЛМИРАЙ! кани в зала „Катя Попова“ деца и възрастни, киноентусиасти и професионалисти. Пет игрални филма ще забавляват зрителите на 14, 15 и 16 декември.

Режисьорът Ники Илиев е специален гост на първата вечерна прожекция, когато ще бъде показан най-новият му филм „Нокаут или всичко, което тя написа“, с участието на Саня Борисова, Орлин Павлов, Башар Рахал, Диана Любенова, Александър Кадиев, както и на американската звезда Гари Дърден („Местопрестъплението“).

Програмата включва още два пълнометражни анимационни филма, дублирани на български и подходящи за детска и семейна аудитория, както и по една кинотворба от Русия и Испания.

Всички прожекции са със свободен вход.

ФИЛМИРАЙ! среща публиката от различни български градове с нови заглавия, които не могат да бъдат видени в ежедневната програма на киносалоните. Инициативата е на Фондация Арт Офис и Консепт студио и се стреми да представя филми, които са насочени към широка аудитория, без да правят компромис с художественото качество. Акцент се поставя върху европейското кино, слабо познатите кинематографии, както и върху творби, предназначени за младежки аудитории. По този начин пътуващият фестивал се стреми да запълни една празнина в кинопрограмирането у нас и да задоволи вкуса на търсещия зрител.

Прожекциите в града се организират със съдействието на Община Плевен, както и на Посолството на Аржентина и Руския културно-информационен център.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета