ММС отличи най-изявените доброволци за 2018 година, Плевен със силно присъствие сред наградените! - pleven.utre.bg

ММС отличи най-изявените доброволци за 2018 година, Плевен със силно присъствие сред наградените!

05 декември 2018, 22:43 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    tribune.bg

5 декември е Международен ден на доброволчеството

Министерството на младежта и спорта връчи наградите в ежегодния конкурс: “Мисията ДОБРОВОЛЕЦ – (не)възможна”, насочен към изявени млади хора от цялата страна, които със своя личен пример и работа спомагат за популяризирането на доброволчеството в България, съобщава tribune.bg. В рамките на няколко седмици, всеки желаещ имаше възможност да подкрепи в социалните мрежи няколко младежи-доброволци, чиито кандидатури бяха издигнати от организациите, в които те полагат доброволчески труд. Денят на церемонията по награждаването не е случаен. 5 декември е Международен ден на доброволчеството. Събитието беше представено като част от светлинно-музикалната постановка "Малкият принц".

А най-изявени доброволци за 2018 година са Емма Лилова, Любомира Касабова, Цветелина Конова, Тедислава Димитрова и Биляна Борисова.

"В доброволчеството ме привлича едно нещо – когато ми се усмихнат от другата страна, след като получат любовта или помощта, която аз им давам! За мен е достатъчна дори една усмивка!“, сподели плевенчанката Цветелина Конова.

По време на церемонията бяха раздадени и специални награди. Националното представителство на студентските съвети и Асоциация "Докосни дъгата" бяха отличени за цялостен принос в доброволчеството и младежката политика.

Председател на асоциацията е плевенчанката д-р Денислава Ангелова, която е инициатор за създаването на ученически гвардейски отряди и оркестри в страната. Припомняме, че през изминалата година в Плевен бе учреден втория в страната ученически гвардейски отряд в ОУ "Д-р Петър Берон", както и първи за страната ученически гвардейски духов оркестър към СУ "Иван Вазов". Освен това, асоциацията реализира в Плевен и няколко инициативи, свързани с проекта "Младите хора - бъдещето на България - това сме ние", насочен към здравословния начин на живот, превенция на различните форми на зависимости и борбата срещу агресията. Част от проекта, обхванал няколко града, бе и добилият популярност през това лято конкурс "Спортувай с послание".

Асоциацията проведе иницаитива и с водещите футболни клубове у нас, като през август те се обединиха и заедно казаха "Да на спорта, не - на агресията". Това се случи по време на откриването на третото издание на Националния детски диабетен лагер "Докосни дъгата" в СОК "Камчия".

А само преди броени дни асоциацията зарадва стотици плевенски деца със събитие от националната кампания "Мисия спорт на любимите герои", стартирала през ноември съвместно със сдружение "Пазарджик спортува". 

5 декември е определен за Международен ден на доброволчеството от Организацията на Обединените нации (ООН) през 1985 г. Целта е да се популяризира доброволчеството и да се насърчава участието на младите хора в доброволчески инициативи.


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета