Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу двама мъже

Причините - извършени престъпления по транспорта и за държане на наркотици

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу двама мъже за извършени престъпления по транспорта и за държане на наркотици.

Обвиненията срещу Б.Б. са за това, че на 29.04.2018 г. в гр. Плевен управлявал лек автомобил „Сеат Леон”, след употреба на наркотични вещества – канабис, амфетамин и метамфетамин, установено по надлежния ред с техническо средство /престъпление по чл. 343б от НК/, без надлежно разрешително държи високорискови наркотични вещества – 1.242гр. марихуана и 0.041гр. метамфетамин, като случаят е маловажен /престъпление по чл. 354а от НК/, управлявал лек автомобил „Сеат Леон“ с поставена на него регистрационна табела, издадена за друг лек автомобил /престъпление по чл. 345 от НК/ като лекия автомобил не е регистриран по надлежния ред /престъпление по чл. 345 от НК/.

Обвинението срещу Р. Р. е за това, че на 29.04.2018 г. в гр. Плевен управлявал същия лек автомобил „Сеат Леон”, след употреба на наркотични вещества – канабис, амфетамин и метамфетамин /престъпление по чл. 343б от НК/, управлява лек автомобил, без съответно свидетелство за управление на МПС, в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние /престъпление по чл. 343в от НК/, като лекия автомобил „Сеат Леон“ е с поставена на него регистрационна табела, издадена за друг автомобил /престъпление по чл. 345 от НК/ и не е регистриран по надлежния ред /престъпление по чл. 345 от НК/

Служителите на ОД на МВР – гр. Плевен изпълнявали задълженията си по охрана на обществения ред в района на ж.к. „Дружба“ в гр. Плевен. Около 00.15 часа на 29.04.2018 г. в района на кръстовище, полицейски служители забелязали, че по бул. „Христо Ботев“ в посока към Медицинския университет се движи лек автомобил „Сеат“, управлявано от обвиняемия Р. Р., а до него на предната дясна седалка седял обвиняемият Б. Б. След като автомобилът подминал кръстовището, започнал да криволичи по пътното платно, като левите му гуми се ударили в бордюра, което накарало полицаите да подадат светлинен и звуков сигнал, за да спрат превозното средство. Малко след това автомобилът отбил и спрял в дясно на булеварда. Когато полицейски служители се приближили към автомобила установили, че на шофьорското място седи обвиняемия Б. Б., който в района на кръстовището се возил на предната дясна седалка, а обвиняемият Р. Р., който видели да управлява преди това автомобила бил на задната седалка. В хода на проверката, установили, че регистрационните табели поставени върху лекия автомобил, се водят на друг автомобил, обвиняемия Р. Р. не притежавал свидетелство за управление на МПС и бил санкциониран по административен ред за това. При обиск били намерени  пакетчета с марихуана и с пико, а тест на двамата за употреба на наркотични вещества и техните аналози показал положителен резултат за наличие на амфетамин, метамфетамин и канабис.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.