"Докосни дъгата" с приз за цялостен принос в областта на доброволчеството и младежките политики

Д-р Денислава Ангелова благодари от името на целия управителен съвет за признанието и подкрепата

Снощи във Военен клуб - София Асоциация “Докосни дъгата” бе удостоена с Награда за цялостен принос в областта на доброволчеството и младежките политики от Министерство на младежта и спорта.

Наградата бе получена от световния и европейски шампион по таекуон-до ITF Рами Шау, който е сред лицата на новата кампания на асоциацията "Мисия спорт на любимите герои", стартирала през ноември съвместно със сдружение "Пазарджик спортува".

"Благодаря от името на целия управителен съвет за признанието и подкрепата, която сдружението е получавала през изминалата година от ММС за проектите ни, насочени към българската младеж!", сподели д-р Денислава Ангелова, председател на асоциация "Дoкосни дъгата".

През изминалата година асоциация "Докосни дъгата" и ММС реализираха проекта "Младите хора - бъдещето на България - това сме ние" по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2018 г., насочен към здравословния начин на живот, превенция на различните форми на зависимости и борбата срещу агресията. Част от проекта, обхванал няколко града с редица инициативи, бе и добилият популярност през това лято конкурс "Спортувай с послание", в който участваха талантливи млади българи на възраст от 15 до 19 години.

Тази година асоциацията проведе и мащабна инициатива с водещите футболни клубове у нас. Левски, ЦСКА, Лудогорец, Славия и други родни отбори се обединиха в името на добра кауза и заедно казаха "Да на спорта, не - на агресията". Клубовете и асоциацията застанаха рамо до рамо, за да отправят общо послание към младите хора за толерантност, както и призив за общи действия срещу агресията на улицата, в училище и по стадионите. Това се случи по време на откриването на третото издание на Националния детски диабетен лагер "Докосни дъгата" в СОК "Камчия".

Д-р Денислава Ангелова