В СУ "Пейо Яворов" отбелязаха 141-годишнината от боевете за Освобождението на Плевен - pleven.utre.bg

В СУ "Пейо Яворов" отбелязаха 141-годишнината от боевете за Освобождението на Плевен

07 декември 2018, 07:01 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    СУ "Пейо Яворов"

Честването беше инициирано от Клуб "Млад възрожденец"

В СУ "Пейо Яворов" отбелязаха 141-годишнината от боевете за Освобождението на Плевен с признателност и голям състезателен дух. Честването беше инициирано от Клуб „Млад възрожденец“ в СУ „Пейо К. Яворов“ с послание към новите членове на клуба от 5-а и 5-б клас, които премериха сили в състезание, посветено на историческите събития, станали в нашия град по това време.
Членовете на двата отбора – Виктория, Памела и Явор от 5-а клас и Десислава, Атанас и Симеон от 5-б клас, се представиха пред присъстващите и изразиха своята решимост за победа.
След като изгледаха филм за боевете при Плевен, под зоркия поглед на своите ментори – г-жа Любимка Бузева и г-жа Галя Петрова и на журито, състезателите отговаряха на поставените им въпроси. 
На събитието присъства и г-жа Вилма Великова – ЗДУД в училището, която връчи почетни грамоти и награди на участниците под бурните аплодисменти на феновете.
Публиката също се включи в състезанието, показвайки отлични знания за историята на нашия град.
За празничната обстановка допринесоха и водещите Любомир и Доротея от 7-а клас, които отправиха към малките си приятели от пети клас посланието всяко следващо поколение да знае, да помни и да разказва героични моменти от нашата история.
Емоционален завършек на събитието беше патриотичното изпълнение на незабравимата възрожденска песен „Хубава си моя горо“ от всички присъстващи.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета